ככל הנראה אין כזה דבר "במקרה" בחיים. כי אני מאמינה שלא סתם הגענו היום למסעדה של יוטקה בהרדוף.
הכל התחיל ברצון שלנו לצאת מאזור המרכז. שאלנו את הילדים אם הם רוצים להצטרף (נדמה לי… כלומר, אני לא בטוחה אם חשבנו לשאול אותם והמחשבה נשארה בראש או שבאמת שאלנו) והם לא רצו (או לא ידעו שהם לא רצו) לבוא. וכך נסענו ,ילד הימולודת ואני, צפונה מבלי בדיוק לדעת את היעד, ותוך כדי ביקשתי מהפייסבוק המלצות למקומות אוכל פסטורליים בצפון.
רוב התגובות הפנו אותנו לכיוון בואכה יודפת, ואכן נסענו לשם. מה שרוב המגיבים והמגיבות לא ידעו, שבית הקפה שם סגור לשיפוצים עד סוף החודש. אז אמנם המתחם יפה ונעים, אבל הצבא צועד על קיבתו, ובתור הורים לחיילת (במקרה ופספסתם את העניין שנועה שלנו התגייסה)- so do we! אז חזרתי לתגובות של הפייס וראיתי את התגובה של  SHANI GRANOT : "הרדוף!". התגובה שלה הייתה רק מילה אחת עם סימן קריאה, ולנו לא הייתה כל התלבטות. בדיקה מהירה ב WAZE  גילתה לנו שהמסעדה די קרובה ליודפת, ובדיקה מהירה עוד יותר באתר המסעדה גילתה לנו שמדובר במסעדה טבעונית. פה ארז חשד! בכל זאת ילד יומולדת שנמנה עם אוכלוסיית אוכלי הכל, יחגוג במסעדה טבעונית?! כן.

מסעדת הרדוף, של יוטקה הרשטיין, בהרדוף:
מהשנייה שצועדים בשביל לכיוון המסעדה מתמלאים באנרגיות מדהימות. בית כתום צמוד קרקע גם גג רעפים וחלונות טורקיז, טובל בירוק ובשקט נעים קיבל את פנינו. וכשנכנסים פנימה, נכנסים לתוך ממלכה קסומה, רומנטית וכל כך יפה שרק לאחר שפוגשים ומכירים את יוטקה, מבינים שכל המסעדה היא פשוט השתקפות של האישה המיוחדת הזאת.

יוטקה הראתה לנו את התפריט ורק בכאילו נתנה לנו את האפשרות לבחור את המנות, תוך כדי שהיא מחליטה עבורנו מה נזמין ומה נשתה: קנקן לימונדה מעץ הלימונים שבחצר, עלה מנגולד ממולא באורז ואגוזים, סלט ירקות עם רימונים, קציצות שקדים ומחבת אידונזי עם ירקות ואורז.

עלה מנגולד ממולא באגוזים ואורז
סלט ירקות עם רימונים
המחבת האינדונזי
לביבות שקדים

השירות היה אישי, נעים, קשוב, מהיר. המקום יפהפה. והאוכל… אלוהי!
גם הלא טבעוני שלי וגם אני נהנינו מכל ביס וביס!

תוך כדי המנות ובין לבין יוטקה שוחחה איתנו, היה בנינו חיבור אנושי ומקסים. למדנו מעט על הילדות שלה בתור יהודיה הונגריה שגדלה ברומניה (ממש על הגבול), על האחיות הקטנות שלה וההורים שלה. והיא למדה מעט עלינו, על הילדים ועל העיסוק שלנו.
היא כל כך התרגשה לשמוע שזה יום ההולדת של ארז ושהוא בא איתי למסעדה טבעונית. היא אמרה שזאת אהבה אמיתית! דיברנו על זוגיות ויוטקה סיפרה לנו שאחד הדברים הכי חשובים בזוגיות בריאה ויציבה זה להשאיר את האגו מחוץ ליחסים ולהיות קשובים וסבלניים. טיפול זוגי ואוכל טעים- סטארט אפ היסטרי!

הנוהל  של להראות לנו את התפריט אבל להחליט בשבילנו התקיים גם בקינוחים, והנוהל של אוכל אלוהי נשמר אף הוא! אני אכלתי טירמיסו על בסיס אגוזים וארז עוגת גבינה. (רוב המנות טבעוניות אבל יש גם מעט מנות צמחוניות).

טירמיסו טבעוני על בסיס אגוזים וקפה

יוטקה כתבה ספר בישול שהיא מאד גאה בו. היא נתנה לי לראות אותו וכשראתה את ההתלהבות שלי, החליטה לתת לי אותו במתנה עם הקדשה.

סיפרתי לה שאני כותבת בלוג ושאין לי ספק שהחוויה היום תהיה לזיכרון נעים בפוסט שלי, אז היא ביקשה ממני שאשתף את הסיפור שמופיע בספר שלה, "הוורדים של אמא".

אז אין דבר כזה "במקרה", כי מהרגע שצעדנו בשביל המסעדה הבנו שהיינו צריכים להגיע לשם היום.

עשו לכם יום כייף ובקרו את יוטקה המקסימה.

מסרו לה ד"ש מאיתנו.

הנוף ביציאה מהמסעדה

מסעדת הרדוף